Terug naar de zoete herinneringen en vooruit naar de toekomst van snoep: Vijf nostalgische snoepjes die je weer laten voelen als een kind.

09 May Door Speelgoedbank-zeeland.nl

Van apekoppen tot zure matten, de jaren 90 hadden veel fantastische snoepsoorten die nu nog steeds erg geliefd zijn. In deze blog kijken we terug naar het beste snoep tijdperk. Welke snoepjes bestaan nog? Wat is er veranderd? En wat is de toekomst van snoep voor kinderen?

 

De snoepjes van Katja

Het snoep van Katja bestaat al sinds 1910. Het begon allemaal met drop en het drop van Katja is nog steeds ongekend populair. Maar niet alleen het drop van Katja zoals de apekoppen zijn populair. De zure matten, biggetjes en yoghurt gums zijn niet meer weg te denken uit de voorraadkasten van gezinnen.

Wat zijn de veranderingen? Alle Katja snoepjes zijn een stuk verantwoordelijker geworden. Verantwoordelijk voor het milieu en voor jou! Ze bevatten namelijk allemaal geen gelatine meer, en dus zijn ze compleet veganistisch. Ook heeft Katja nu ijs met de bekende smaken. Je kunt nu ook gemakkelijk Katja snoep online bestellen.

 

Smurfen kauwgom

Wie herinnert zich niet de Smurfen kauwgom? Deze snoepjes waren populair in de jaren 90 en werden geleverd in een klein doosje met daarop de afbeelding van een smurf. De kauwgom had een fruitige smaak en was blauw van kleur.

Hoewel deze snoepjes niet meer zo gemakkelijk te vinden zijn, zijn er nog steeds mensen die zich deze nostalgische traktatie herinneren. Waarschijnlijk herinneren ze dit doordat ze nooit alle stickers hebben kunnen verzamelen die in de verpakking zaten.

 

Push pops en ring pops

Push pops en ring pops waren de perfecte snoepjes voor kinderfeestjes. De Push Pop was een buisje gevuld met gekleurde snoepjes die omhoog geduwd kunnen worden om te eten. De Ring Pop was een snoepje dat om de vinger gedragen kon worden als een ring.

Deze snoepjes waren niet alleen lekker, maar ook nog eens leuk om te spelen. Push pops en ring pops zijn nog steeds verkrijgbaar. Je kunt ze kopen in de winkel, maar je hebt vaak meer kans op de kermis.

 

Snoepkettingen

Snoepkettingen waren niet alleen leuk om te eten, maar ook om te dragen. Deze snoepjes waren gemaakt van gekleurde kralen die aan elkaar geregen waren. Zo kon je je eigen ketting of armband maken van snoep.

Snoepkettingen zijn nog steeds te vinden in sommige snoepwinkels en supermarkten. Maar ze zijn wel veranderd ten opzichte van vroeger. Tegenwoordig worden ze gemaakt van gezondere ingrediënten en zijn ze vaak verkrijgbaar in biologische en veganistische varianten. Ook zijn er snoepkettingen met verschillende smaken en kleuren, waardoor ze nog leuker zijn om te dragen en te eten.

Heb je enorme zin gekregen in snoep van vroeger? Op CandyOnline kun je gemakkelijk je favorieten bestellen.